Гірник-Спорт на виїзді обіграв Авангард

У Бахмуті зустрічалися команди, які знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці. Авангард другий знизу, а Гірник-Спорт – другий зверху. У минулому турі обидві команди програли з великим рахунком, тому зобов’язані були грати на перемогу.

Команда Городова вважалася андердогом цього протистояння, адже Авангард тільки три очки набрав в шести домашніх матчах. Підопічні Жабченка без урахування останньої гри з Волинню набрали 10 очок в 12 матчах.

Гості на правах фаворита не стали форсувати події, а найактивнішим в перші хвилини був півзахисник господарів Сеницький. 23-річний півзахисник перевірив реакцію Жмурка, що вийшов зі стартових хвилин замість Ситнікова, небезпечно вривався в штрафну гостей після флангових атак своєї команди і пару раз створював гостроту. Гірник-Спорт натомість насилу виходив в атаку і довго не міг відвести гру від своїх воріт.

Але на 35 хвилині швидка атака принесла плоди гостям. Збунь обігрався з Батюшиним у стіночку, увірвався в штрафну і Таранда завалив півзахисника Гірника-Спорт. Інша справа, що пенальті команда Жабченка не реалізували – з ударом Батюшина впорався Солдатенко.

Гості виправилися перед перервою. Батюшин на паузі дочекався ривок по правому флангу Шопіна, той від лінії воріт віддав на Герасимця, який з району штрафного пробив у бік воріт і Мурза п’ятою перевів м’яч в кут. 0:1.

У другому таймі гості небезпечно грали по рахунку. Небезпечно, адже Авангард не засиджуватися в обороні, виконав кілька небезпечних навісів і розіграв кутові. На 65 хвилині хорошу атаку розіграли господарі, але завершальний удар від Цибульника вийшов дуже неточним.

На 75-й хвилині гості забили у другій раз. Пройшла обрізка у Авангард, Батюшин м’яч підхопив і з лінії штрафного відправив м’яч у штангу, але свіжий Чередниченко виявився першим на м’ячі і закрутив його в дальній кут. 0:2. Відзначаємо, що за п’ять хвилин до цього за другу жовту поле залишив захисник Авангарду Цибульник. Правда склади вирівнялися на 79 хвилині, коли Калугін грубо зіграв проти Шевчука і відправився відпочивати. Ще через хвилину попросив заміну кіпер Авангарду Солдатенко, який невдало стрибнув за м’ячем і пошкодив спину. До слова, в першому таймі через травму поле залишив Пограничний.

Крапку в матчі поставив Батюшин, який обікрав захисників у штрафному (!), вийшов один на один по центру і пробив в кут. 0:3 – і Гірник-Спорт продовжує впевнений шлях вгору.

10 листопада 2020. 13:00. Бахмут. Стадіон Металург

Авангард (Краматорськ) – Гірник-Спорт (Горішні Плавні) – 0:3

Голи: Мурза, 45, Чередниченко, 75, Батюшин, 83.

Нереалізований пенальті: Батюшин, 35 (воротар).

Авангард (стартовий склад): Солдатенко, Лобов, Сидоренко, Таранда, Шинкаренко, Цибульник, Сорокін, Дорошенко, Пуді, Пограничний, Сеницький. 

Запасні: Якубенко, Шевчук, Бондар, Булгаков, Нечосов, Чебаненко, Куканов, Гунічев. 

Головний тренер: Олексій Городов.

Гірник-Спорт (стартовий склад): Жмурко, Шопін, Векляк, Калугін, Герт, Батюшин, Чепелюк, Петрусенко, Мурза, Збунь, Герасимець.

 Запасні: Климов, Твердохліб, Корольков, Суханов, Карась, Семенів, Козиренко, Чередниченко. 

Головний тренер: Ігор Жабченко.

Спорт арена

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*