СК Полтава вилетіла з Кубка України

Таврія прибула після домашньої «сухої» перемоги у два голи, щоправда, не маючи змоги залучити всіх своїх форвардів. А господарі виставили володаря Кубка УЄФА Чижова, який вийшов у центрі захисту поруч із Підлепичем. На місці був і Фоменко – основна ударна сила полтавців у нападі.

Гості почали досить активно, і їхній центрхав Феденков встиг завдати відразу двох ударів із дальньої та середньої дистанції. У свою чергу, полтавець Червонцев подавав з правого флангу, м’яч заметушився на майданчику прямо перед воротами та влучив у стійку. Ще хвилин через десять Фоменко, найшвидше зорієнтувавшись після подачі з правого краю та відскоку, влучив у поперечину. Небезпечно били Підлепич (зблизька після штрафного) і Бакланов (здалеку – безпосередньо зі штрафного) – м’яч оминав ціль.

 

З одного боку, такий перший тайм у СК Полтава надихав господарів оптимізмом – моменти були, вони гарно розіграні. З іншого, забити ранній м’яч не вдалося, та й нулі на табло грали на користь гостей. Таврія, до речі, хоч і поступалася в гостроті суперникам, мала багато ударів здалеку – інколи, як у виконані Окатого чи Чмеленка, це могло бути більш небезпечним, ніж навіть позиційна атака. Відразу після перерви новотроїчани навіть забили, але рефері вирішив, що Окатий замикав штрафний головою з офсайду. Через дві хвилини Жавко зарядив у поперечину, а ще з убивчої позиції вище воріт пробив Соколан. Словом, Таврія провела ударний відрізок і в підсумку забила вирішальний м’яч. Після ауту Гарібян продерся повздовж лицьової з лівого краю й виклав передачу на Соколана, так що Євгеній міг замикати в дотик із лінії воротарського майданчика – 0:1.

Часу лишалося багато, але відігратися СК Полтава не вдалося. Горбунов на мить не встиг на гострий простріл, а Шпигун із правого краю не влучив у ворота. При цьому, як мінімум, не менш небезпечно пробивав раніше лідер атак гостей Соколан, а перед самим фінальним свистком Золотухін програв чистий вихід сам на сам воротареві. СК Полтава спасибі – красиво пройшли два раунди, залишили помітний слід у турнірі, але в півфінал все ж проходить Таврія.

 

 

16.10.2019. Копили. Стадіон НТБ ФК «Полтава». 200 глядачів.

 

СК Полтава — Таврія (Новотроїцьке) — 0:1 (перший матч – 0:2)

 

Гол: Соколан, 63

 

Полтава: Тельнов, Власенко, Підлепич, Чижов, Колесниченко (Бут, 46), Карась, Бакланов (Горбунов, 46), Червонцев (Зоря, 66), Щербак, Куімов© (Шпигун, 66), Фоменко. Запасні: Попов, Сидоренко, Абазов. Головний тренер: Володимир Сисенко.

 

Таврія: Завгородній, Чмеленко, Яковенко©, Афендулов, Окатий, Феденков (Комягін, 75), Ковальов (Соболь, 80), Логвиненко (Гарібян, 46), Жавко, Золотухін, Соколан. Запасні: Коваленко, Узунов, Пуляєв, Кирик. Головний тренер: Олександр Клишня.

 

Попередження: Яковенко, 42, Щербак, 52, Фоменко, 55, Золотухін, 66, Зоря, 69, Гарібян, 69

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*