Гірник Спорт вдома розгромив тернопільську Ниву

Фото: Петро МАКСИМОВ

«Гірник-Спорт» у матчі 5-го туру завдав першої поразки у чемпіонаті тернопільській «Ниві». Команда Ігоря Жабченка завершила гру розгромом суперника із рахунком – 4:1.

Це була п’ята зустріч в історії команд. Останні раз суперники грали між собою ще п’ять років тому. З того часу у командах відбулося багато змін, але «Ниві» вдалося зберегти статус непоступливого суперника, що вона довела у чотирьох попередніх поєдинках.

Цього разу гості також сміливо почали гру і швидко переходили на половину поля «Гірника-Спорт» і створювали загрозу воротам Антона Ситникова. Втім, і «Гірнику-Спорт» вдалося одразу налагодити дії в атаці й небезпечні моменти також почали з’являтися біля воріт Даниїла Єрмолова.

Господарі поля першими відправили м’яча у сітку воріт «Ниви», але гол не було зараховано через офсайд в автора забитого м’яча Дмитра Семеніва. Втім вже на 36-й хвилині схожу масовану атаку після дій Юрія Батюшина та передачі Іллі Чередниченко вдалося замкнути Сергію Герасимцю – 1:0. Автору голу не вдалося влучити по м’ячу, але він потрапив у сітку воріт від іншої – опорної ноги. Трохи курйозний, але дуже важливий був забитий м’яч. До речі, досвідчений форвард відзначався у воротах «Ниви», коли суперники грали у травні 2015 року.

«Нива» довела, що у грі з нею не треба втрачати пильність. Через три хвилини після свого успіху господарі поля витягували м’яча вже зі своєї сітки воріт. Денис Галата зробив передачу, а Роман Волохати, знаходячись спиною до воріт вразив ворота після удару м’яча головою – 1:1.

До перерви «Гірнику-Спорт» вдалося знов вийти уперед. За гру рукою був призначений штрафний, після якого подачу у штрафний майданчик виконав ексгравець «Ниви» Андрій Герт. Цю верхову передачу результативно замкнув Данило Карась – 2:1. За такого рахунку команди пішли на перерву.

Другу половину «Гірник-Спорт» почав дуже активно і вже у перші десять хвилин міг доводити рахунок до розгромного, але низки гольових моментів так і не була реалізована. Можливості відзначитися мали Артур Мурза, Ілля Чередниченко та Дмитро Семенів. Потім після сольного проходу міг відзначитися Сергій Суханов. Після цього «Нива» провела дуже гостру атаку, яку не вдалося замкнути Сергій Кисленко.

Потім чергову атаку «Гірника-Спорт» авто голом завершив захисник «Ниви» Семен Вовченко. Після передачі Андрія Герта гравець «Ниви» намагався відіграти м’яч своєму воротарю, але зіграно було не дуже точно і м’яч потрапив у сітку воріт – 3:1 на користь «Гірника-Спорт». Для «Ниви» це вже третій автогол у другому поспіль матчі.

Ще одна ключова подія відбулася на 75-й хвилині матчу. Андрій Різник заробив необов’язкову другу жовту картку за симуляцію перед штрафним майданчиком «Гірника-Спорт». Так «Нива» залишилася у меншості і ще більше ускладнила собі завдання у цьому матчі.

Гості намагалися битися до останнього, а головний тренер «Ниви» Василь Малик робив заміни та корективи у складі. Втім, хоча б скоротити рахунок гостям не вдалося. А ось у «Гірника-Спорт» атака наприкінці поєдинку виявилася гольовою. На 89-й хвилині передачею від Єгора Твердохліба скористався Артур Мурза, який встановив остаточний рахунок – 4:1. У Горішніх Плавнях «Нива» вперше програла у цьому чемпіонаті. А ось «Гірник-Спорт» продовжив свою переможну ходу. У четвертому матчі «гірники» здобули третю перемогу. У активі команди Ігоря Жабченка десять очок і він зберігає місце у трійці кращих.

Свій наступний матч «Гірник-Спорт» проведе у неділю, 11 жовтня. У грі 6-го туру команда з Горішніх Плавнів зіграє на виїзді із Миколаєвом.

6 жовтня 2020, Перша ліга, 5 тур   м. Горішні Плавні

«Гірник-Спорт» – «Нива» (Тернопіль) – 4:1.

Голи: Герасимець, 30 (1:0), Волохатий, 32 (1:1), Карась, 39 (2:1), Вовченко, 60 автогол (3:1), Мурза, 89 (4:1).

Гірник-Спорт: Ситников, Суханов, Векляк, Карась, Герт, Батюшин (Стрижак 87), Семенів (Петрусенко 63), Мурза (Козиренко 90+1), Чепелюк, Герасимець (Збунь 73), Чередніченко (Твердохліб Є. 80).

Нива: Єрмолов, Проців (Бідний 85), Хохлов, Вовченко, Дворовенко (Демчук 53), Малащук (Мамешев 90), Гатала (Мороз 68), Волохатий (Демченко 78), Кисленко, Різник, Зінкевич.

Попередження: Мурза (37), Герасимець (47) – Малащук (13), Різник (18, 75), Волохатий (67)

Вилучення: Різник, 75.

Пресслужба ФК “Гірник-Спорт”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*