“Зозуля — нацист”. Через образу українця фанатами суперника команда українця відмовилась виходити на другий тайм.

У неділю, 15 грудня, в Іспанії зупинили матч 20 туру іспанської Сегунди (другого дивізіону) між «Райо Вальєкано» та «Альбасете», в якому грає українець Роман Зозуля. Причиною стало те, що фанати «Райо Вальєкано» викрикували на адресу Зозулі образливі гасла.

 

 

Як повідомив «Футбол 24», у першому таймі з трибун мадридського стадіону «Вальєкас» лунали образливі вигуки на адресу українського форварда гостей Романа Зозулі. Фанати «Райо Вальєкано співали» «Roman Zozulia puto nazi» («Роман Зозуля – й*****й нацист»). Відтак арбітр Хосе Лопес був змушений двічі призупинити гру. Однак після перерви гості відмовились виходити на поле.

 

Віце-президент «Альбасете» Віктор Варела погодився з рішенням судді зупинити матч, заявивши, що представники «Райо Вальєкано» теж підтримали рефері. Функціонер команди українця зізнався, що дії фанатів суперника довели Зозулю до сліз у роздягальні.

 

Роман Зозуля на початку 2017 року на правах оренди перейшов у «Райо Вальєкано», але фанати мадридського клубу, відомі своїми ультралівими поглядами, змусили керівництво відмовитись від послуг гравця, аргументуючи це його нібито нацистськими політичними поглядами. Зозуля так і не зіграв жодного матчу за «Райо Вальєкано», а у вересні 2017 підписав контракт з «Альбасете».

 

 

Підставою для таких звинувачень з боку фанатів стала активна волонтерська підтримка Зозулею української армії, зокрема полку «Азов». Трансфер Зозулі фактично не відбувся через кампанію, розгорнуту в Іспанії після того, як український футболіст з’явився у футболці з гербом України та віршами Тараса Шевченка.

 

Підтримку Роману тоді висловили Федерація футболу України та головний тренер збірної Андрій Шевченко. А ультрас харківського «Металіста» заявили, що Зозулю цькують, бо фанати «Райо Вальєкано» підтримують бойовиків донбаських бойовиків, а деякі з ультрас іспанського клубу навіть воювали на боці сепаратистів на Донбасі

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*