Кремінь перемагає в полтавському дербі

Кремінь здобув свою другу перемогу в сезоні і перервав серію з чотирьох поразок поспіль. Команда Ігоря Столовицького дещо відірвалася від дна турнірної таблиці і поліпшила своє турнірне становище. 

Активніше матч почали гості, а перший момент не змусив себе чекати. Після скидання головою, здається, від Курелеха, пробивав метрів з 12-ти зльоту Денис Галата – м’яч полетів над воротами Андрія Кліщука. Темп гри після кількох стартових атак Кременю впав, а наступний небезпечний епізод створили вже господарі. Головко збив біля власного штрафного Яворського, а з прекрасної позиції удар Паламара точно в кут парирував Мирний – відмінний сейв воротаря гостей. Через ще кілька хвилин Юрій Кравчук наважився на дальній удар по воротах Кременя, але знову виручив свою команду воротар. А в середині першого тайму через травму Ігор Столовицький зняв з гри Валерія Курелеха, капітана Кременя, і випустив Сулеймана Сейтхалілова.

Ближче до перерви моментів більше не стало, а якщо вони і з’являлися, то в основному після стандартних положень. Знову у Гірника-Спорт здорово діяв захисник Кравчук, який часто підключається до атак і вже має голи в цьому сезоні – після кутового він намагався переправити м’яч у сітку, але не зумів завдати акцентованого удару. Другим темпом після виконання штрафного також небезпечно пробивав по воротах Кременя Понєдєльник, але здорово кинувся під м’яч і можливо врятував свою команду В’ячеслав Орел. Гості відповіли виходом в чужу штрафну з боку Галати, але форварда випередив Кліщук і забрав м’яч в руки. Бив також Кошман після скидання Галати, але потрапив в Шинкаренка. У підсумку команди пішли на перерву за рахунку 0:0.

У другому таймі досить довго команди не демонстрували жодних небезпечних моментів. Так, футболісти Гірника-Спорт іноді здорово виходили до чужих воріт в позиційних атаках, але ось довести справу до чіткого удару по воротах Кліщука господарям не вдавалося. Кремінь атакував ще менше, більше сподіваючись на контратаки. Здається, перший удар у ствір у другому таймі був лише на 63-й хвилині – Мирний легко забрав м’яч у руки після пострілу Яворського з середньої дистанції. Дійсно небезпечно біля воріт гостей було трохи згодом, коли спершу нагорі за м’яч боровся Яворський, але Мирний кулаками вибив м’яч, а потім другим темпом стріляв по воротах Андрій Понєдєльник – кіпер знову зорієнтувався і відбив добивання.

Ближче до кінцівки матчу Кравчук мало не привіз гол у ворота своєї команди, махнувши повз м’яч біля власного штрафного майданчика, але сам же Юрій виправив ситуацію, через кілька секунд у підкаті відібравши круглого у Бичкова. Гірник-Спорт відповів непоганим ударом з-за меж штрафного від Яворського – поруч з дальньою стійкою полетів м’яч. Пристрілювався також Понедєльник, але також в створ не потрапив. Матч наближався до нічиєї, але в самій кінцівці заробив пенальті Віталій Бойко, який здорово увірвався в штрафну, і змусив на собі сфолити Клебера. Сам же Бойко підійшов до точки і впевнено реалізував свій шанс – 0:1! Події явно не сподобалися тренеру господарів Ігорю Жабченку – за надмірні емоції він був вилучений з поля.

У підсумку Кремінь здобув свою другу перемогу в сезоні і перервав серію з чотирьох поразок поспіль, а ось Гірник-Спорт як і раніше в нинішньому чемпіонаті не може перемогти на своєму полі. Команда Ігоря Столовицького дещо відірвалася від дна турнірної таблиці і поліпшила своє становище.

27.08.2021. Перша ліга. 6 тур м. Горішні Плавні. Стадіон «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Кремінь» (Кременчук) 0:1

Гол: Бойко (90+4, пен.)

Попередження: Яворський 28, Жабченко 65 Сьомка 76 – Бойко 21, Столовицький 83.

Вилучення: Жабченко 90+6

«Гірник-Спорт»: Кліщук, Сафіханов, Кравчук, Цвіренко, Шинкаренко, Романов (Сьомка 54), Паламар, Мільченко, Яворський (Кожевніков 84), Є.Твердохліб  (Клебер 67), Понєдєльнік.

Запасні: Клімов, Жмурко,Чуєв, Черниш, Ямполь, Посєвкін,

Кулаковський, Федоров.

Головний тренер: Ігор Жабченко.

«Кремінь»: Мирний, В.Сидоренко, Курелєх (Сейтхалілов 26), Головко, Бєлоусов, Орел, Панчишин, Кошман (Навроцький 51, (Алізаде 80)), Галоян (Бичков 75), Бойко, Галата (Молько 87).

Запасні: Старченко, Пилипенко, Д.Сидоренко, Товкач, Авер’янов.

Головний тренер: Ігор Столовицький.

Наступну гру «Кремінь» проведе у суботу, 04 вересня. До Кременчука завітає донецький «Олімпік». Початок матчу –15: 30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*