Куатемок Бланко виграв Кубок Мексики і завершив кар’єру

Легендарний мексиканський півзахисник Куатемок Бланко вже другий раз за три останні роки завоював Кубок Мексики.

У фінальному поєдинку Copa MX Clausura команда «Пуебла» обіграла «Чівас» 4:2 і стала володарем трофею. Всього на рахунку ветерана у цьому розіграші турніру сім поєдинків і три забиті м’ячі.

Тепер влітку «Пуебла» побореться з володарем Copa MX Apertura командою «Сантос» за Суперкубок Мексики і путівку в Кубок Лібертадорес-2016. Щоправда, вже без Куатемока Бланко: відразу після переможного фіналу 42-річний мексиканець об’явив про завершення футбольної кар’єри — він буде балотуватись в мери міста Куернавака.

За свою кар’єру Бланко виступав в десяти різних клубах, забив 224 голи, виграв національний чемпіонат Мексики і два Кубка чемпіонів КОНКАКАФ. У футболці національної збірної Бланко зіграв 122 матчі і 38 забив голів, тричі прймав участь у фінальних стадіях чемпіонату світу, двічі вигравав Золотий Кубок КОНКАКАФ, а також Кубок Конфедерацій 1999.

В історії Куатемок Бланко запам’ятався як автор фінта “Куатемінья” — цей відомий фінт вперше примінив мексиканець у матчі Чемпіонату світу 1998 у Франції між збірними Мексики і Південної Кореї.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*