Олімпія Савинці здобула другу поспіль перемогу у чемпіонаті України серед аматорів

Володар Кубка України серед аматорів з перемоги над Атлетом розпочав свої виступи в Чемпіонаті ААФУ, тож на матч проти МФК Первомайськ виходив із завданням перемагати. З цієї нагоди господарі дозаявили молодого форварда Куця, який колись подавав надії в першоліговому Кремені, а також встиг побувати в оренді в друголіговому ФК Нікополь. І саме дебютант став найпомітнішим гравцем на початку зустрічі.

Спершу він реалізував пенальті, зароблений Кунєвим. Треба відзначити, що Чоларія гадав по м’ячу, проте дістати його не зумів – 1:0. Через п’ять хвилин Куць оформив дубль, швидше за всіх зорієнтувавшись на добиванні (коли Фабунмі головою замикав подачу Кунєва, але голкіпер парирував м’яч) – 2:0. Такий гарний початок дав Олімпії всі козирі, а перед перервою гості ще й залишилися в меншості. Долинський на своєму фланзі практично біля лицьової врізався в Радченка. Цей епізод викликав збурення емоцій і синхронне вилучення наставників обох команд.

А Олімпія вже на початку другого тайму закріпила свою перевагу. Здорово втік в швидку атаку після перехоплення Ковтун, адресував передачу на Куця, який у боротьбі з Ротком переправив м’яча в ворота. Можливо, мав місце маленький рикошет, адже арбітр зафіксував це взяття воріт як автогол (а міг бути хет-трик дебютанта). Це 3:0.

Після цього ожили гості, після розіграшу кутового пішла подача на ближню стійку, де Славінський виявився спритнішим за захисника та воротаря, скориставшись їхньою певною неузгодженістю – 3:1. Закріпив перевагу савинчан Співак, який сміливо пішов у пресинг на капітана первомайців Федорченка та розправився з воротарем (4:1). А буквально через чотири хвилини остаточний рахунок, як виявилося, встановив Севодняєв. Він стартував на довгий пас із глибини, продерся між кількох опікунів і сильним ударом надіслав м’яча в кут – 4:2.

16:30, 13.09.2019. Миргород. Стадіон «Старт». 250 глядачів, поле 3, +21С

Олімпія (Савинці) – МФК Первомайськ – 4:2 (2:0)

Голи: Куць, 13 (пен.), 18, Ротко, 51 (а/г), Співак, 70 – Славінський, 58, Севодняєв, 74

Олімпія: Казаков, Світличний, Рудченко (Малик, 72), Тарганчук, Ковтун, Радченко (Бурляй, 53), Фабунмі (Бажан, 84), Богомаз©, Субочев, Кунєв (Ситник, 77), Куць (Співак, 65)

Запасні: Макаренко, Гулович. 

Головний тренер: Олександр Кулик.

Первомайськ: Чоларія, Долинський, Мізернюк, Федорченко©, Ротко, Ярчук, Гончаров (Крамаренко, 75), Севодняєв, Алієв (Зайко, 83), Кірєєв (Д.Криворотий, 57), Славінський.

 Запасні: Поляков, Є.Криворотий, Шпортко, Д.Флакей. 

Головний тренер: Микола Флакей.

Попередження: Долинський, 12, Чоларія, 27, Славінський, 29, Федорченко, 30, Радченко, 38, Мілько (тр.П), 40, Кулик (гол.тр.ОС), 40, Мізернюк, 48, Малик, 77, Світличний, 81, Богомаз, 88, Бурляй, 90+2

Вилучення: Долинський, 40 (повторне попередження), М.Флакей (гол.тр.П), 41, Кулик (гол.тр.ОС), 41 – обидва за нецензурні вислови на адресу одне одного

Sportarena

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*