«Олімпія» Савинці зіграла в нічию у першому півфінальному матчі аматорського кубка України

Чинний володар трофею проти фіналіста минулого розіграшу, який став зате чемпіоном України серед аматорів сезону 2019/20 – чудова вивіска в цього півфіналу. Щоправда, в регулярній першості ААФУ, де дебютує цього сезону Олімпія, клуб із Полтавщини наразі значно менш успішний, аніж чинний чемпіон. Вікторія лідирує з 40 очками в Групі 2, тоді як савинчани ідуть четвертими з 31 очком і борються за потрапляння в плей-офф.

До півфіналу суперники підійшли в хорошому настрої та практично оптимальних складах: Вікторія напередодні обіграла одного з головних конкурентів у чемпіонаті (1:0 вдома над ЛНЗ), а Олімпія реабілітувалася за поразку від тих же лебединців розгромом АФСК Київ на цьому ж стадіоні (6:0).

Втім, пам’ятаючи про поразку в трофейному фіналі минулого сезону, першими загострили гру гості. Удар Акімова заблокували, зате Аржанов встиг після подачі ще й пробити здалеку — поруч зі стійкою. Слідом Цапій, накрутивши захисника, зі свого лівого флангу ледве не поцілив у дальню дев’ятку. Савинчани пробували відповісти зі гри, але якщо щось і турбувало воротаря гостей Зарубіна, так це їхні дальні удари — хоча Субочев зі штрафного та Фабунмі з гри в ворота не поцілили.

Плавний хід першого тайму порушила дуже важлива подія: Вікторія із Сумщини забила. Нелін перевів мʾяча з правого флангу на лівий, Цапій відпасував упоперек поля на Кузьміна, тож Андрій хитнув Бірюка і з-під захисника на виконання пробив у дальній кут. Відчайдушний стрибок голкіпера Макаренка не допоміг — 0:1.

Завдання команд, а надто воротарів, на другий тайм ускладнив дощ. Злива кожен м’яч перетворювала в випробування. І спершу Нелін смачним ударом після подачі Гранкіна пробив над поперечиною, а слідом Кузьмін протиснувся повз суперників, але під тиском не зміг влучити в сітку воріт, будучи прямо перед воротарем. Але якщо гості грали за рахунком і їм не треба було поспішати, то від господарів очікували штурму, намагання відігратися. Для цього було проведено заміни, випустили, зокрема, молодого Куця — забивного нападника, але захист Вікторії нічого не дозволяв зробити господарям. Навпаки, це з виходом швидкого Єременка гості активізувалися й кілька разів серйозно загострювали гру.

Про втрачені нагоди гостям довелося пошкодувати вже в компенсований час. Після останнього кутового захисник Яценко намагався ногою винести м’яча подалі, натомість влучив собі в ліву руку. Пенальті на 90+6-й хвилині при чотирьох доданих впевнено реалізував Субочев. Він пробив у правий від воротаря кут, досвідчений Зарубін кинувся в протилежний — 1:1.

15:00; 21.04.2021. Копили. Стадіон НТБ ФК “Полтава

Олімпія (Савинці) – Вікторія (Миколаївка) – 1:1 (0:1)

Голи: Субочев, 90+6 (пен.) – Кузьмін, 42

Олімпія: Макаренко, Бірюк, Тарганчук (Куць, 60), Малик, Ковтун, Рудченко (Бажан, 87), Фабунмі (Момот, 86), Радченко, Субочев, Богомаз©, Співак (Стрельцов, 69). 

Запасні: Педько, Світличний, Ситник. 

Головний тренер: Олександр Кулик.

Вікторія: Зарубін, Нелін©, Яценко, Чередниченко, Цапій, Передистий (Без’язичний, 90+2), Гранкін (Касьянов, 88), Аржанов (Черніков, 76), Кузьмін (Єременко, 79), Борисенко (Лозовий, 88), Акімов (Корольчук, 70). 

Запасний: Зінченко. 

Головний тренер: Артем Радіонов.

sportarena

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*