Олімпія  Савинці  не змогла вдруге поспіль вибороти кубок України

У напруженій боротьбі торішній володар трофею – Олімпія  Савинці  не змогла вдруге поспіль вибороти кубок України. Натомість вдруге у своїй історії,  за сумою двох матчів  4:0, 2:0,  клубу із Черкаської області здобув Кубок ААФУ.

Результат першого фінального матчу Кубка України серед аматорських команд шокував і, чесно кажучи, дещо прибив інтригу матчу-відповіді. Відіграти чотири голи в гостях – це навіть крутіше стамбульського дива. Всяке траплялося в аматорському футболі України, і навіть той же ЛНЗ відігравався після перших поразок, але все ж візит на Черкащину для Олімпії був більше «візитом ввічливості» та битвою за реноме кубкової команди.

Господарі першими заробили перспективний штрафний (Бурляй не зміг оминути стінку, а ще в одному моменті його подачу перервав голкіпер), та й взагалі сподівалися переломити двоматчеве протистояння швидким голом. Натомість, уже через хвилину міг відкривати рахунок ЛНЗ. Після стрімкої контратаки Норенков прорвався через лівий край і пробив у дальню стійку. Кілька разів пробивав по воротах Сторчоус і Бобко, намагалися й товариші замкнути їхні подачі та численні простріли й подачі активних крайків. На це Куць після подачі Бажана п’ятою намагався замкнути кутовий. Але перший тайм вийшов безгольовим. Найбільш яскравою його подією стало вилучення головного тренера Олімпії Кулика після досить нервової бесіди з арбітром.

А відразу ж після перерви ЛНЗ забив такий важливий перший м’яч у цьому поєдинку. Простріл Тарасенка не зміг перервати Дземку, а першим на підбиранні був Кос. Він акуратно скинув на Насонова, який холоднокровно пробив повз воротаря – 1:0. Спроби Олімпії відігратися не досягли успіху – а от ЛНЗ ще й добре посилив гру за рахунок джокерів. Один із них, Пучковський, протягнув м’яча з центру поля та дав тонку розрізну передачу на Норенкова, який опинився на місці центрфорварда й розважливо завершив цю атаку ударом з правої ноги в дальній кут – 2:0. Цей рахунок і став остаточним – а за підсумком двох ігор перевага гранда футболу Черкащини склала 6:0.

На післяматчевій урочистій церемонії нагородження, яку відвідали виконавчий директор ААФУ Сергій Загоруйко та президент ПФЛ, член Виконкому ААФУ Олександр Каденко, свої нагороди отримали обидві команди, бригада арбітрів, інспектор матчу. Найкращими гравцями матчу визнали Норенкова господарів і Казакова у гостей. А найбільш урочиста мить сталася, коли капітан ЛНЗ Анатолій Бурлін прийняв з рук керівництва аматорського футболу Кубок України серед аматорських команд сезону 2020/21.

20.05.2021. Лебедин. Стадіон “ЛНЗ-Арена”. 160 глядачів.

ЛНЗ (Лебедин) – Олімпія (Савинці) – 2:0 (0:0)

Голи: Насонов, 52, Норенков, 76

ЛНЗ: Панченко, Бурлін© (Калугін, 87), Сафонов, Тарасенко, Насонов, Євдокимов (Долинський, 58), Кошелюк (Клюс, 82), Сторчоус (Замуренко, 61), Бобко (Пучковський, 68), Норенков, Кос (Іваночко, 87).

Запасний: Ярошевич.

Головний тренер: Юрій Бакалов.

Олімпія: Казаков©, Дземку, Ковальчук, Малик (Тарганчук, 78), Бірюк, Момот (Радченко, 58), Бурляй (Субочев, 64), Стрельцов, Бажан (Фабунмі, 58), Ситник (Співак, 46), Куць (Гриценко, 64). 

Запасний: Макаренко. 

Головний тренер: Олександр Кулик.

Попередження: Бурляй, 11, Дземку, 17, Євдокимов, 20, Казаков, 36, Бурлін, 41, Момот, 55, Гриценко, 74, Долинський, 79, Співак, 90

Вилучення: Кулик (гол.тр.ОС), 4

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*