Олімпія Савинці поступилась Вікторії з Миколаївки

Олімпія в минулому році переграла Вікторію в двоматчевому фіналі Кубка України серед аматорів, а вже цього сезону знову вибила з Кубка ААФУ клуб із Сумщини. Тепер же, на фоні розгромної поразки в домашньому фіналі кубка з ЛНЗ, їхала в Миколаївку. Вікторія, незважаючи на відсутність дискваліфікованих захисника Неліна та форварда Аржанова, здобула в цьому матчі сьому поспіль перемогу в чемпіонаті.

Що це аж ніяк не пересічний матч – свідчила його напруженість. Уже в дебюті смачно бив здалеку лівий край гостей Ковтун, у відповідь – удар Кузьміна, воротар парирував, а Акімов добивав через себе в падінні – та все ж не влучив у площину воріт. Так і грали надалі – то Акімов проб’є, то від гостей Стрельцов. Один тільки Кузьмін мав два виходи прямо на воротаря після передач Акімова та Михайлюка і ще раз небезпечно пробивав з лінії карного майданчика. Десь із п’ятої спроби Андрій і відкрив рахунок. За секунду до жорсткого зіткнення з Бірюком Черніков запустив у прорив через правий край Кузьміна, який і пробив в притирку з дальньою стійкою – 1:0 на 55-й хвилині.

Олімпія не забарилася з відповіддю. Якщо після пасу Ковтуна Тарганчук пробив лівіше від стійки, то сам Владислав чітко пробив головою після подачі Бірюка з лівого флангу – 1:1. Ковтун, як і Кузьмін, пробив так, що м’яч опинився в сітці воріт від штанги. Нічия в таких матчах – це завжди відкритий фінал поєдинку. Краще використали ендшпіль господарі, які кинули в гру багато замін і все ж досягли бажаного результату. Хоча Кузьмін і Корольчук не влучили в ворота із чудових позицій, вирішальним став штрафний і «джокери». Захисник Тарганчук досить далеко в полі рукою перервав довгу передачу, штрафний виконав Касьянов і Корольчук скинув м’яча на дальню стійку, де Дмитро Єременко в падінні правою ногою пробив повз воротаря – 2:1.

Лідерство Вікторії не ставиться під сумнів, вона достроково може готуватися до стикових матчів, а от Олімпія уже на п’ять очок відстає від трійки найкращих.

15.05.2021. Миколаївка. Стадіон «Вікторія». 200 глядачів; +23С

Вікторія (Миколаївка) — Олімпія (Савинці) — 2:1 (0:0)

Голи: Кузьмін, 55, Єременко, 87 — Ковтун, 62

Вікторія: Зарубін, Михайлюк, Яценко©, Чередниченко, Цапій, Касьянов (Передистий, 90+1), Гранкін, Черніков (Єременко, 69), Кузьмін, Лозовий (Борисенко, 65), Акімов (Корольчук, 81).

 Запасні: Зінченко, Романенко. 

Головний тренер: Артем Радіонов.

Олімпія: Казаков, Бірюк (Момот, 90+2), Тарганчук (Бажан, 90+2), Малик, Богомаз© (Світличний, 53), Рудченко, Радченко (Бурляй, 90+2), Субочев, Ковтун, Стрельцов (Фабунмі, 62), Куць (Співак, 62).

Запасний: Макаренко.

 Головний тренер: Олександр Кулик.

Попередження: Радченко, 8, Цапій, 74, Субочев, 74, Єременко, 75, Казаков, 82, Тарганчук, 87, Чередниченко, 90

sportarena

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*