Олімпія Савинці програла у першому матчі 1/4 фіналу Кубку України

Лідер чемпіонату Полтавщини прибув у сусідню Черкаську область, щоб протистояти потужному ЛНЗ-Лебедин. Клуб, який рік тому вигравав Кубок України серед аматорів, прийняв Олмпію в оптимальному бойовому складі, набравши 7 очок із 9-ти можливих у останніх трьох турах Чемпіонату ААФУ. Господарі розпочали звично потужно. Грицай, який, за відсутності акцентованих форвардів займав позицію попереду, кілька разів проривався через фланги. З різних позицій пробивали Поплавка та Поступаленко.

 

Втім, виявилося, що Олімпія також відповідає ударом на удар, а десь із третьої спроби гості повели в рахунку. Після діагоналі Світличного Фабунмі відкотив м’яча в глибину, Владислав Ковтун, який набігав з лівого краю, відразу ж невідпорно пробив по воротах – 0:1. Цей епізод збадьорив гру й неабияк завів господарів. Уже через дві хвилини все той же Ковтун невдало перервав подачу Поплавки з правого краю, м’яч відлетів на Ткаченка, і В’ячеслав підхопив, розвернувся і з лівої влучив у кут з рикошетом від стійки – 1:1. Ще дві хвилини – і ЛНЗ-Лебедин вийшов вперед. Тепер Поступаленко відкотив м’яча наліво, звідти Дєдов примітивно направив м’яча в воротарський майданчик, де Роман Коломієць випередив захисника та воротаря – 2:1.
 

 
Ще до перерви могла забивати кожна з команд, але моменти виявилися змарнованими: Поплавка втратив вихід один на один, а Стрельцов – того більше, пенальті (після кутового Козаченко впустив м’яча, і Малик міг би цим користатися, але голкіпер його завалив – зате й сам відбив 11-метровий). Але коли вже після перерви Кірпіченко видав рейд через лівий фланг і заробив пенальті в боротьбі з воротарем, наступний пенальті Олімпія не втратила. Сам постраждалий взявся пробивати. І Роман розвів м’яч і Козаченка по різних кутах – 2:2.
 
Загалом, другий тайм виявився нервовим і хитким – нічия не входила в плани господарів, але й гості завелися й не проти були виграти джекпот. Але кінцівка зіграла на користь лебединцям. Подачу кутового від Дєдова в стрибку головою замкнув Мар’ян Литовчак – 3:2, але доля цього протистояння визначиться тільки в матчі-відповіді.
 
09.10.2019. Лебедин. Стадіон «ЛНЗ-Арена». 900 глядачів
 
ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — Олімпія (Савинці) 3:2

 
Голи: Ткаченко, 33, Коломієць, 35, Литовчак, 90+1 — Ковтун, 31, Кірпіченко, 53 (пен.)
 
Незабитий пенальті:  Стрельцов (Олімпія), 45+2 – воротар
 
ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Коломієць, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Тубольцев (Балацький, 67), Ткаченко, Поплавка (Колос, 46), Поступаленко, Дєдов, Грицай (Литовчак, 56).
 
Запасні: Дейнеко, Парфьонов, Шестипалов, Качур.
 
Головний тренер: Василь Гречаний.
 
Олімпія: Казаков, Світличний (Дземку, 46), Момот (Кірпіченко, 43), Малик, Ковтун, Тарганчук, Фабунмі, Субочев (Рудченко, 73), Богомаз©, Стрельцов (Бажан, 46), Тимченко (Гриценко, 78). Макаренко, Співак.

Головний тренер:  Олександр Кулик.
 
Попередження: Поступаленко, 39, Козаченко, 53, Кірпіченко, 54, Ткаченко, 70, Богомаз, 83, Тарганчук, 85

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*