Полтавський «Легіон» програв у першому матчі попереднього етапу Кубку України серед аматорів

 Неабику ностальгію мав викликати у полтавських любителів футболу склад місцевої аматорської команди Легіон. У заявку вона внесла всіх трьох братів Ротанів на чолі з головним тренером молодіжної збірної України, знаменитого форварда Динамо та збірної України Мелащенка, колишніх «проспектів» Ворскли Вовкодава та Баранника (привіт бухарестському Динамо), а також ще кількох екс-професіоналів на чолі із Гребінюком, який два десятиліття тому подавав величезні надії в Кривбасі – бронзовому призері чемпіонату України. Але хтось не зміг взяти участь в матчі, інші починали на лаві запасних, а доля матчу вирішувалася, як виявилося, вже в першому таймі – навіть на його старті.

Зіграний колектив із Вінничини, який цьогоріч дебютує в чемпіонаті ААФУ, уже в дебюті заручився перевагою в рахунку. Дацюк перехопив м’яча в центрі поля, пішла багатоходівка через правий край, і от уже навіс Луцюка на дальній стійці ударом головою на протихід голкіперу замкнув Гаді – 0:1. За час своєї тривалої кар’єри В’ячеслав встиг пограти й за ФК Полтава – господаря цього стадіону…

Легіон тиснув і намагався відігратися, натомість, забив у свої власні ворота. Подачу штрафного красивим ударом головою замкнув Сергій Вовкодав – 0:2. Звичайно, рятував, але прикра зрізка зіграла проти екс-ворсклянина. Все було б зовсім погано, якби наприкінці зустрічі господарі не спромоглися на гол у відповідь. Шевченко, який вийшов на заміну, з лівого флангу вривався у карний майданчик, але зачепився за Чернегу – пенальті. Сам постраждалий виконав 11-метровий, пробивши в лівий кут від воротаря й піймавши його на протиході. 1:2 – гол Валентина залишає полтавцям певні надії в Шляховій.

 

28.08.2019. м. Полтава. Стадіон «Локомотив». 400 глядачів.

 

Легіон (Полтава) — Світанок-Агросвіт (Шляхова) — 1:2
 
Голи: Шевченко, 83 (пен.) – Гаді, 3, Вовкодав, 28 (а/г)

 

Легіон: Швець, Савенков, Вовкодав, Швей©, Таранушич (Баранник, 35), Мороз (П.Ротань, 76), Масюк, Радченко (Ничипорук, 54), Шмиголь (Шевченко, 46), Горжуй, Місяйло (Мелащенко, 72). 

 

Запасні: Педько, Гребінюк.

 

Головний тренер: Сергій Бубнов.

 

Світанок: Поштаренко, Луцюк, Заводян©, Єрмак, Борячук, Загалевич (Костюк, 90+3), Проневич, Гаді (Чельцов, 53), Кучеренко (Новаківський, 72), Дацюк (Голуб, 90+3), Сомов (Чернега, 65). 

 

Запасні: Карабін, В.А.Рудий.

 

Головний тренер: Дмитро Єстафієв.
 
ПопередженняРадченко, 41; Савенков, 89

Sportarena

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*