СК Полтава вийшов до 1/4 аматорського кубка України.

СК Полтава фото С.Майзуса
СК Полтава фото С.Майзуса

Перший матч між цими суперниками завершився внічию 2:2, причому, гості-полтавці догравали в меншості через вилучення Бакланова (якого, ясна річ, не змогли задіяти в матчі-відповіді). Зате на другу гру (вона проходила на заміській базі ФК Полтава – екс-учасника ПФЛ) містяни задіяли зіркового новачка – 33-річний колишній гравець Ворскли, Шахтаря та молодіжної збірної України Олександр Чижов відразу ж зайняв місце в захисті.

 

І, треба сказати, оборона СК Полтава відразу пройшла перевірку на міцність. Рейд форварда гостей Любченка захисник Власенко завершив фолом, а так як відбувалося це біля карного майданчика, рефері вилучив полтавця. Небезпечний штрафний виконував екс-півзахисник ФК Полтава Стебловський і м’яч пройшов настільки близько від цілі, що навіть чиркнув поперечину. В більшості Скіф провів ще кілька гострих атак, зокрема, воротар Тельнов врятував полтавців, коли Любченко після пасу Стебловського вривався у карний майданчик зліва, а О.Коломецький тут же бив із правого краю.

 

Але перед самою перервою СК Полтава вдалося забити дуже важливий м’яч. Фоменко підключив до атаки Щербака, той прострілював з правого флангу на дальню стійку, і захисник Захар Верховод, знімаючи м’яча з ноги в суперника, зрізав його в свої ворота – 1:0. Для господарів після провального першого тайму це був ключовий епізод. Втім, Скіф не здавався. Після перерви пішла подача з лівого флангу, Стебловський з дальньої стійки скинув на протилежну, де Олександр Коломецький у падінні заштовхнув м’яча в сітку з близької відстані – 1:1. За такого рахунку, до речі, далі йшли шульгинчани.

 

Але в другому таймі господарі зуміли забезпечити собі перевагу. Контратаку розігнав сам Фоменко, відпасувавши направо на Щербака, і сам же Юрій на дальній стійці замкнув його передачу – 2:1. А вже під кінець зустрічі хиткий рахунок закріпив Куімов. Шпигун, який вдало вийшов на заміну, підключив все того ж Щербака, який уже з лівого краю вивернув простріл на Дмитра, якому залишалося не промахнутися – 3:1. 

 

 

25.09.2019. Копили. Стадіон НТБ ФК «Полтава». 200 глядачів.

 

СК Полтава — Скіф (Шульгинка) — 3:1 (перший матч – 2:2)
 
Голи: Верховод, 45+1 (а/г), Фоменко, 64, Куімов, 85 – О.Коломецький, 56

 

Полтава: Тельнов, Власенко, Підлепич, Чижов, Колесниченко (Зоря, 90+3), Абазов (Бут, 70), Карась, Червонцев, Щербак, Куімов©, Фоменко (Шпигун, 77). 

 

Запасні: Старовойтов, Горбунов, Сидоренко.

 

Головний тренер: Володимир Сисенко.

 

Скіф: Бутко, Верховод (Ковтун, 57), Шелестинський (Білашенко, 82), Шульц, Макаренко, Стебловський, Семиволос (Скачков, 32), Лазикін, М.Коломецький (Зінченко, 69), О.Коломецький© (Тищенко, 75), Любченко.

 

Запасних не залишилося.

 

Головний тренер: Геннадій Ямполь.

 

Попередження: Абазов, 8, Семиволос, 32, О.Коломецький, 42, Підлепич, 57, Скачков, 61
Вилучення: Власенко, 12 («фол останньої надії»)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*