СК Полтава на виїзді розгромив Кропивницьку Зірку

СК Полтава зіграла свій другий матч у чемпіонаті України серед аматорів. На виїзді полтавці розгромили кропивницьку Зірку, яка ще два сезони тому виступала у прем’єр-лізі, з рахунком 0:7.

Молодим випускникам академії ФК «Зірка», старшому з яких ледь виповнилося 18, було важко протягом усього поєдинку протистояти досвідченим й фізично міцним конкурентам, більшість з яких мають досвід на високому професіональному рівні, але по першому тайму не можна було сказати, що справа дійде до розгрому господарів. 

Господарі дуже впевнено та надійно захищалися, а коли суперники все ж загрожували воротам, то виручав 15-ти річний голкіпер Лев Нікітчук. Тричі страж воріт дійсно рятував свою команду після небезпечних ударів із різних дистанцій. При цьому підопічні Саміра Гасанова декілька разів вибігали у швидкі контрвипади й змушували працювати захисників та воротаря СК «Полтава».

Та все ж на 39-й хвилині гості реалізували свою ігрову та територіальну перевагу. Після подачі кутового захисники не встигли завадити пробити із меж штрафного майданчика Вадиму Підлепичу. М’яч від стійки таки потрапив до сітки воріт – 0:1.

До перерви рахунок не змінився, хоча ще двічі гості вибачили суперникам.

А ось у другому таймі полтавці додали у швидкості й юні футболісти господарів вже не встигали за суперниками. Як наслідок, в захисті стали виникати вільні зони, чим вправно користалися підопічні Володимира Сисенка.

Коли ж у ворота господарів швидко влетів другий м’яч після провалу в центрі захисту, то впевненість, яка була в першому таймі, у молоді Зірки зникла. Надалі досвідчені полтавці вже повністю домінували й згодом, після метушні в штрафному майданчику, забили втретє, відзначився Савенков Андрій.

Невдовзі вже Олег Червонцев по-більярдному від стійки доправив сферу у ворота. А за лічені хвилини господарі поля заробили пенальті у власні ворота. Футболісти “Зірки” у власних володіннях, зіграли не за правилами проти Дмитра Куімова. Стандарт реалізував сам постраждалий – 0:5.

А під завісу зустрічі самі кропивничани долучились до свого розгрому доправивши м’яч у власні ворота. Крапку у матчі поставив Карась, проти якого господарі сфолили у власному штрафному на останніх секундах гри. Євгеній сам взявся пробивати й не схибив, довівши рахунок до непристойного 0:7.

12 вересня 2020 року (субота). Початок о 15:00. Вовчанськ. Стадіон «Зірка».

Зірка» (Кропивницький) – СК «Полтава» (Полтава) – 0:7

Голи: 0:1, Підлепич Вадим (39); 0:2, Карась Євген (48); 0:3, Савенков Андрій (55); 0:4, Томенко Олександр (60); 0:5, Куімов Дмитро (69, пен); 0:6, Кіяниця Владислав (76, авт), 0:7, Карась Євген (90, пен).

«Зірка»: Нікітчук Лев, Тилоха Роман, Самсоненко Олександр (Бобошко Богдан, 87), Кіяниця Владислав, Жако Даниїл, Манастирний Олег, Білан Даниїл, Жданович Олексій, Тонконоженко Сергій (Денисов Тимур, 86), Кравченко Артем (Постний Андрій, 62), Соловей Кірілл ( Шаповал Богдан, 70).

Запасні: Коюда Костянтин, Грабенко Дмитро.

Головний тренер: Гасанов Самір.

СК «Полтава»: Тельнов Максим (Старовойтов Віталій, 74), Томенко Олександр, Червонцев Олег (Попов Олександр, 83), Підлепич Вадим, Савенков Андрій (Власенко Руслан, 76), Пономаренко Олександр, Абазов Беслан, Карась Євген, Собко Віталій (Зоря Роман, 70), Кірпіченко Роман (Горбунов Дмитро, 58), Куімов Дмитро.

Головний тренер: Сисенко Володимир.

Попередження: Савенков Андрій (19, неспортивна поведінка), Білан Даниїл (45+1, неспортивна поведінка), Самсоненко Олександр (52, неспортивна поведінка).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*