СК “Полтава” розгромив дублерів “Металурга”

15 травня на НТБ ФК “Полтава” у селі Копили відбувся матч 20 туру аматорської першості. СК “Полтава” переграв середняка чемпіонату “Металург-2” із Запоріжжя.

Зустріч із юнацьким складом запорізького “Металурга” обіцяла бути не з простих. Попри свій вік і статус команди, яка тільки “обкатує” вихованців своєї ДЮСШ перед дорослим футболом, колектив демонструє доволі непогані результати. Команда йде в середині таблиці та вже не раз примудрялася створювати незручності дорослим опонентам у чемпіонаті. Зокрема і в матчі першого кола у Запоріжжі для “малиново-золотих” не було легкої прогулянки, а протистояння завершилося з рахунком 3:2 на нашу користь.

Те, що матч не перетвориться на прохідний, було зрозуміло і перед звітною зустріччю. Містяни не могли розраховувати на гравця основного складу Андрія Савенкова, котрий пропускав матч через перебір жовтих карток. Опинився у лазареті і Євгеній Карась, який уже стовідсотково вибув із гри до кінця сезону. Натомість повернувся після дискваліфікації Андрій Місяйло й одужав Олександр Томенко. Обидва вийшли зі стартових хвилин. Окрім цього, місце в старті отримав і досвідчений Юрій Фоменко. Він на правах старожила клубу отримав ще й капітанську пов’язку.

Про свої амбітні плани гості натякнули вже на перших хвилинах зустрічі. Момент виник зі стандарту. Подачу від кутового прапорця головою замикав Богдан Каторкін. М’яч пішов над поперечкою, але й Тимофєєв тримав усе під контролем. Схожу відповідь створили полтавці. Кутовий від Місяйла завершився ударом по воротах Байди, однак голкіпер упевнено взяв м’яч до своїх рук.

В атаці у полтавців активно діяв Місяйло, у якого останнім часом не все клеїться з голами.  Тому  форвард поставив за мету “розсушитися”.  Бив Андрій з гострого кута,  намагався змусити голкіпера помилитися  на виході, а також гостро діяв під час стандартних положень . Тож було зрозуміло: гол у його виконанні сьогодні – лише питання часу.

Однак відкрив рахунок не він. Таранушич вирвався з боротьби проти захисника, прострілив на Фоменка, однак м’яч до Юрія не дійшов, адже гравець “металургів” Даглас зрізав сферу у власні ворота – 1:0. За лічені хвилини перевага була вже у два м’ячі. Шмиголь віддав передачу вперед на Горжуя, а Максимові залишалося лише потужно доправити “шкіряного” у сітку – 2:0.

Саме за такої впевненої переваги команди й пішли на перерву. На старті другого тайму Володимир Сисенко здійснив три заміни. На вістрі Кірпіченко змінив Фоменка, Зоря – Шмиголя,  Абазов у опорній зоні Даниленка, який у першому таймі вже “сів” на картку.

“Металург-2” спробував активізувався в дебюті другого тайму, однак одразу отримав низку атак у відповідь. Зоря прострілював на Місяйла, а Щербак стріляв на Кірпіченка. У першому випадку прочитав момент голкіпер, а в другому Роман на мить не встиг, щоб замкнути. Та все ж Андрій Місяйло, зумів забити. Перехоплення в центрі й вихід форварда фактично віч-на-віч завершився голом – 3:0.

Розмочили рахунок гості майже одразу. Дещо курйозне взяття воріт записав до свого активу Хуссін.Та це був єдиний гол у виконанні футболістів у “біло-сірій” формі.  Полтавці ж відзначилися ще двічі. Спочатку з пенальті. Щербак увірвався до штрафного майданчика і був збитий своїм суперником. Одинадцятиметровий удар взявся виконувати постраждалий і не схибив. А за лічені хвилини до кінця основного часу Яременко з-під захисника пробив точно у дальній кут воріт “металургів”,  встановивши фінальний результат. У підсумку 5:1 – СК “Полтава” громить запорізьку молодь.

15 травня Аматорський чемпіонат України 20 тур с. Копили, НТБ ФК “Полтава”

СК “Полтава” – “Металург-2” (Запоріжжя) 5:1 (2:0)

Голи: 1:0 – 30 автогол Даглас, 2:0 – 37 Горжуй, 3:0 – 55 Місяйло,  3:1 – 56 Хуссін, 4:1 – 71 пен. Щербак, 5:1 – 85 Яременко.

СК “Полтава”: Тимофєєв, Підлепич, Таранушич, Томенко (Куімов, 74), Бужин (Яременко, 56), Даниленко (Абазов, 46), Шмиголь (Зоря, 46), Фоменко (Кірпіченко, 46), Місяйло (Пономаренко, 62), Щербак, Горжуй.

“Металург-2”: Байда, Чалих (Владимиров, 46), Каторкін, Даглас (Рокотянський, 58), Близнюк, Кузьмович (Фролов, 66), Коваленко, Бадецький (Проскура, 60), Хуссін, Варяник (Ковальський, 68), Товстоног (Альянов, 46)

СК Полтава

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*