«Гірник-Спорт» розгромив «Оболонь» у Києві

Команда із Горішніх Плавнів оформила перше перемогу із великим рахунком у поточному чемпіонаті після того, як у виїзному поєдинку забила три м’ячі у ворота столичною «Оболоні». 

Перед цією грою «Оболонь» та «Гірник-Спорт» знаходилися на різних частинах таблиці. Столичний клуб замикав квартет кращих, а «Гірник-Спорт» ще перебував у зоні вильоту на тринадцятому місці. Втім, «Гірник-Спорт» впевнено розпочав матч та був досить активним у атаці. Команда Ігоря Жабченко виявила бажання грати «першим» номером та дала зрозуміти супернику, що приїхала у Київ за перемогою.

Втім, перший гольовий момент виник у штрафному майданчику саме «Гірника-Спорт». На 9-й хвилині оборона «гірників» неуважно зіграла перед своїми воротам і м’яч опинився у Олександра Батальського, який із близької відстані атакував ворота «гірників», але воротар «Гірника-Спорт» Андрій Кліщук відбив цей м’яч. На 15-й хвилині була вже відповідь від «Гірника-Спорт»: після навісу зі штрафного капітан «Гірника-Спорт» Юрій Кравчук забив м’яч у ворота суперника, але арбітр відмінив взяття воріт через зафіксований фол у атаці.

На 39-й хвилині зусилля «гірників» у атаці принесли результат. Гості провели атаку, після якої вдалося відкрити рахунок. Дмитро Шинкаренко виконав навіс з правого флангу, а потім на підборі вдало зіграв Руслан Паламар, який в один дотик обігрався із Вадимом Яворським, а потім влучним ударом з близької відстані опорний півзахисник відправив м’яч у сітку воріт «Оболоні» – 1:0. 

Не припинили своїх атак гравці «Гірника-Спорт» і після перерви. На 50-й хвилині команда із Горішніх Плавнів повинна була подвоїти рахунок: після навісу Юрій Кравчук скинув м’яч ударом головою у воротарський майданчик, де Вадим Яворський не зумів як слід підставити ногу і відправити другий гол.

Саме після цього моменту «Оболонь» заграла активніше і змусила вже виявити свою майстерність Андрія Кліщука, який на 55-й та 62-й хвилинах виконав два сейви і врятував свої ворота. Надійна гра голкіпера «Гірника-Спорт» надихнула його партнерів на вдалу гру у атаці.

На 73-й хвилині знову дала знати про себе зв’язка Паламар – Яворський. Руслан віддав пас на Вадима, який в один дотик вразив ворота «Оболоні» – 2:0.

На 78-й хвилині у «Оболоні» знову була спроба вразити ворота гостей, але потужній удар Олекія Лобова не досяг цілі – м’яч пройшов поруч зі стійкою.

У другому таймі нагадав про себе герой зустрічі із «Металістом» Єгор Твердохліб, який вийшов на заміну. На 86-й хвилині саме цей гравець змусив суперника порушити правила у своєму штрафному майданчику і у ворота «Оболоні» був призначений пенальті.
Одинадцятиметровий підійшов виконати Сергій Романов, але йому не вдалося переграти голкіпера киян Василя Литвиненка, який відбив м’яч. Втім, на підборі вдало зіграв Андрій Понєдєльнік і відправив м’яч під поперечину воріт «Оболоні» – 3:0.

Після третього голу «Оболонь» не спромоглася навіть на гол престижу, тож «Гірник-Спорт» вперше у поточному чемпіонаті оформив перемогу із великим рахунком. Рівновага, яка була у історії зустрічей «Оболоні» та «Гірника-Спорт» (обидві команди мали по вісім перемог у 16-х взаємних поєдинках) порушалася. «Гірники» виграли у «Оболоні» на її полі вже четвертий поєдинок поспіль. Востаннє «Оболонь» вигравала у Києві у «Гірника-Спорт» майже три роки тому – 18 листопада 2018 року. Тож, переможну для себе традицію на «Оболонь-Арені» «гірники» продовжили і цього разу.

Наступний матч «Гірник-Спорт» проведе у неділю, 17 жовтня. У матчі 14-го туру команда із Горішніх Плавнів у себе вдома зіграє із луцькою «Волинню». 

11 жовтня, 17:30. Перша ліга, 13 тур, м. Київ, стадіон “Оболонь Арена”. +13 C. 1050 глядачів.

ФК “Оболонь” – ФК “Гірник-Спорт” Горішні Плавні – 0:3

ФК “Оболонь”: 72. Василь Литвиненко, 4. Олексій Майданевич, 5. Олександр Осман, 15. Олег Бородай, 16. Павло Лук‘янчук, 7. Артур Мурза (99. Дмитро Олійник, 54), 11. Іван Матяж-к, 13. Ігор Мединський, 55. Олексій Лобов, 10. Олег Слободян (21. Олексій Щебетун, 60), 9. Олександр Батальський (18. Костянтин Черній, 77)

Запасні: 1. Назарій Федорівський, 12. Олексій Слуцький, 2. Нікіта Глошардін, 6. Юрій Мате, 8. Олексій Савченко, 24. Єгор Прокопенко, 77. Алекс Чідомере, 88. Максим Покотилюк

Головний тренер: Валерій Іващенко

ФК “Гірник-Спорт”: 23. Андрій Кліщук, 3. Богдан Чуєв, 5. Юрій Кравчук, 14. Дмитро Шинкаренко, 24. Максим Цвіренко, 8. Артем Мильченко (22. Єгор Твердохліб, 72), 10. Руслан Паламар, 16. Ярослав Ямполь (9. Сергій Романов, 82), 11. Андрій Понєдєльнік, 77. Вадим Яворський (17. Олександр Кожевніков, 89), 21. Клебер (19. Емін Сафіханов, 73)

Запасні: 26. Георгій Клімов, 6. Артем Кулаковський, 15. Денис Черниш, 20. Родіон Посєвкін 

Головний тренер: Ігор Жабченко

Попередження: Павло Лук’янчук, 33, Олександр Батальский, 52, Дмитро Олійник, 72 – Олександр Кожевніков, 90+2

Гірник Спорт

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*