Ворскла впевнено розгромила Львів

Історія протистояння полтавської «Ворскли» і футбольного клубу «Львів» налічує більше 10 офіційних матчів. Як не дивно, в жодному з них було розгромної перемоги однієї з команд – практично всі поєдинки проходили у впертій боротьбі, що доводять – 4 нічиї. 
 
Але цього разу гравці в футболках «Ворскли» були вкрай мотивовані. Після фіаско в протистоянні з фінським КуПСом в Лізі конференцій, команда Юрія Максимова сконцентрувалася на чемпіонаті, де, очевидно, знову має намір боротися як мінімум за путівку в єврокубки, а як максимум – за один з комплектів медалей. 
 
Тому підопічні Анатолія Безсмертного з перших хвилин буквально потрапили під каток. Вже на 2 хвилині Ібрагім Кане відкрив рахунок у матчі, в один дотик вколотивши м’яч у дев’ятку після навісу від Ігоря Пердути з правого флангу. Приголомшуючий початок, але далі події на полі розвивалися ще більш видовищно. 
 
Ще до перерви «Ворскла» довела рахунок до розгромного, і головними героями були Олів’є Тілль та Руслан Степанюк. Спочатку український форвард асистував люксембурзькому хавбеку, а в кінцівці першого тайму вони помінялися ролями – Руслан забив після передачі від Олів’є. 
 
Таким чином на екваторі поєдинку питання про результат зустрічі було знято, гравці «Львова», очевидно, боролися вже не за очки, а за престиж клубу, адже тиждень тому вони теж зазнали розгромної поразки. Щоправда тоді суперником був донецький «Шахтар», та й усі голи були забиті після 73 хвилини.

Але «Ворскла» не збиралася зменшувати оберти. На 69 хвилині дует Тілль-Степанюк знову змусив Ореста Костика виймати м’яч з сітки своїх воріт. Цього разу Руслан оформив дубль і очолив снайперську гонку УПЛ, записавши на свій рахунок четвертий гол в сезоні.

Але «Львів» все-таки зміг забити гол престижу: в кінцівці поєдинку Різник не зумів врятувати полтавчан після точного удару Довгого з лінії штрафного.

4:1 – перший розгром в історії протистояння «Ворскли» і «Львова». Полтавчани набрали 7 очок і очолюють турнірну таблицю чемпіонату УПЛ, випереджаючи «Дніпро-1» за рахунок кращої різниці м’ячів. У «Львова» після трьох турів лише одне очко і 14-й рядок.

8.08.2021 УПЛ 3 тур. м. Полтава стадіон Ворскла ім. Бутовського

«Ворскла» — «Львів» — 4:1

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Тамм, Якубу, Челядін (Пешич, 59), Пуцлін (Яворський, 78), Скляр, Тілль (Кравчук, 78), Кане, Степанюк (Вакула, 73).

Головний тренер: Юрій Максимов.

«Львів»: Костик, Романчук, Махмутовіч, Якімець, Нич (Ренан, 58), Брікнер (Довгий, 63), Бусько, Антві, Чір’як (Політило, 58), Альваро (Хамелюк, 74), Шина (Грисьо, 58).

Головний тренер: Анатолій Безсмертний.

Голи: Кане (2), Тілль (11), Степанюк (38, 69) — Довгий (86).

Sport.ua

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*