Гірник-Спорт на виїзді переміг Полісся.

Перед цим поєдинком «Гірник-Спорт» посилився групою досвідчених гравців, які у різні часи  виступали за «гірників» і після виступів в інших клубах знову повернулися до Горішніх Плавнів. Так у воротах з’явився добре знайомий вболівальникам «Гірника-Спорт» голкіпер Андрій Кліщук, який здобував із нашої командою найвищі титули – «золото» Другої ліги та «бронзу» Першої. На заміни виходили Вадим Яворський та Ярослав Ямполь. Також у Житомирі відбувся дебют бразильця Бруно, який вийшов у нападі.

У дебюті гри команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Артем Сьомка виконав удар по воротам суперника, але Заурі Махарадзе узяв м’яч у руки. Потім екс-гравець «Гірника-Спорт» Андрій Сахневич зробив потужний удар, але Андрій Клищук відбив м’яч на кутовий. Потім наносили удари по воротах, але не влучали у «рамку» Ігор Чайковський – у «Полісся» та Руслан Паламар – у «Гірника-Спорт».

На 36-й хвилині сталася приємна для «Гірника-Спорт». Руслан Паламар виконав подачу з кутового, яку результативним ударом головою завершив Юрій Кравчук – 1:0. У цьому епізоді капітан “гірників” випередив голкіпера «Полісся» Заурі Махарадзе.

Після перерви «Гірнику-Спорт» вдалося подвоїти рахунок. Не пройшло і десяти хвилин, а Емін Сафіханов віддав флангову передачу на Андрія Понєдєльніка, який чудовим ударом головою засмутив свою колишню команду – 2:0 на користь «гірників».              

Надалі Андрій Понєдєльнік мав ще один момент, коли наносив удар, який гравці «Полісся» заблокували. Атакував ворота Кліщука Ілля Чередниченко, але у свій момент цей екс-гравець «Гірника-Спорт» не зумів завершити ударом.

Наприкінці зустрічі гравці «Полісся» намагалися реалізувати свою перевагу, яку мали у останні хвилини, але «Гірник-Спорт» витримав ці атаки і оформив першу перемогу у чемпіонаті та зберіг свої ворота «сухими». Команда Ігоря Жабченка заробила три очки та перервала неприємну традицію програвати «Поліссю» у попередніх двох матчах.

Після матчів суботи, 31 липня «Гірник-Спорт» піднявся на п’ятий рядок таблиці. У 3-му турі «Гірник-Спорт» вдома зустрінеться із «Кривбасом». Гра пройде у суботу, 7 серпня. Початок – 16:30.

31.07.2021 Перша ліга 2 тур м. Житомир Житомирський центральний стадіон

«Полісся» – «Гірник-Спорт» – 0:2.

Голи: Кравчук Юрій, 36 (0:1), Понєдєльнік Андрій, 53 (0:2).

“Полісся”: Махарадзе, Сахневич, Гитченко, Нестеров, Шаповал, Огиря, Козак, Чайковський (Коломоєць, 56), Грицук, Чередниченко, Оринчак (Андрущенко, 56).

Запасні: Яшков, Швець, Власюк, Тєрєхов, Глагола, Акубардія, Тимофєєв.

“Гірник-Спорт”: Клищук, Сафіханов, Кравчук (к), Цвіренко, Шинкаренко, Сьомка, Паламар (Ямполь. 82), Мильченко, Твердохліб (Романов, 90+1), Бруно (Яворський, 65), Понєдєльнік.

Запасні: Жмурко, Чуєв, Черниш, Кожевніков.

Результати інших зустрічей цього дня:
«ВПК-Агро» – «Агробізнес» – 3:0 (Будняк, 61, Куліш, 73, Косовський, 79)
«Краматорськ» – «Кремінь» – 2:0 (Зубков, 38, 62)
«Олімпік» – «Прикарпаття» – 2:0 (Семчук, 65, Білий І., 76)

Гірник Спорт

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*