“Кремінь” вдома долає “Кристал”

Центральний матч туру в Групі Б змусив тренерів кинути в гру всі свої козирі. Столовицький, наприклад, в який раз використовував універсалізм Масалова, поставивши його на вершині трикутника Сафонов-Піскун-Масалов в центрі півзахисту (в атакуючій фазі — навіть другого форварда). Гості залишили в запасі Брижчука, який ще набирає кондиції та ветерана-капітана Цоя. Втім, в старті вийшли Барладим, Гливий і Мартян, що визначають малюнок Кристалу в групі атаки.
І вже в дебюті атака через правий фланг завершилася тим, що Барладим бив з забійної позиції — Котляров виручив Кремінь, а нападник херсонців врізався в одноклубника Гливого, не зумівши добити м’яч. Коли господарі відійшли від стартового «переполоху», пішли і їх атаки. Тепер вже новому воротареві Кристала Герасименко довелося справлятися з прицільними ударами здалеку Сафонова, Сидоренко і Мурашова (він бив частіше і гостріше інших), а також виходом на ударну позицію Масалова після пасу Чернія.
Втім, Кристал теж не дрімав. На 32-й хвилині Гливий розрізним пасом виводив на хорошу позицію Мартяна, той вийшов на удар, але ноги заплелися і запустив м’яч неточно. Схожий, але навіть краще розіграний момент був у господарів. Обікравши на чужій половині поля суперників, вони пустили контратаку. Масалов вивів Чернія віч-на-віч, але той (вихованець новокаховського футболу) голкіперу земляків дуель програв. А коли після штрафного відразу перед перервою Вовкодав головою відправляв м’яч у дальній кут, воротаря на штанзі підстрахував Меженський.
Другий тайм Кремінь почав зі зміною — замість центрхава Піскуна вийшов форвард Козлов. Пішли удари з гри й стандартів від Мурашова. І ось на 61-й хвилині трапився момент істини. Навіс Малиновського з правого флангу замкнув на дальній штанзі Задерецький – 1: 0. Спрацювали джокери, дебютний гол одного і дебютний асист іншого дали результат в цьому епізоді.
Кристал кинув на відіграш великі сили. Віддалений штрафний від Ігнатьєва замикав (ускладнював по суті) Гливий — і тут Котляров виручив господарів. Нервова кінцівка змусила господарів похвилюватися, але їх мінімального переваги не похитнула. У кременчужан тепер 45 очок — між ними й Кристалом, які не зуміли піднятися з третього місця, тепер різниця у 8 очок. Металург, який свій матч у 20-му турі виграв, відстає від кременчужан на 7 очок.

 

18 квітня 2019 р. Друга ліга, група Б. 20-й тур.   Стадіон «Кремінь-Арена» ім.О.М.Бабаева. t +13

 

«Кремінь» – «Кристал» 1:0

 

Гол: Задерецький, 62

 

«Кремінь»: Котляров, Бичков, Ентін, Ченбай (к), Вовкодав, Сафонов, Піскун (Козлов, 46), Мурашов (Задерецький, 61), Масалов, Сидоренко (Астахов, 90+3), Черній (Глущук, 89).

 

Запасні: Олійник, Маліновський, Серденюк, Степанчук.

 

Головний тренер – Ігор Столовицький

 

«Кристал»: Герасименко, Меженський (Цой, 59), Жовтюк, Карась, Лаптєв, Ігнатьєв, Малиш Станіслав Нурі, Мартян (Корякін, 76), Кучер (Остроконь, 89), Гливий (Брижчук, 89), Барладим.

 

Запасні: Суаіб, Черкашенко, Сарбей.

 

Тренер – Андрій Кононенко

Джерело: ФК Кремінь

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*