Олімпія поступилася столичному Лівому Берегу

Вся увага була прикута цього року до Лівого Берега – амбітний новачок, який замінив ФК імені Яшина – ДЮСШ Переможець, укомплектував свій склад низкою досвідчених гравців, серед яких колишні збірники, чемпіони та володарі кубка України й зарубіжних держав, учасники єврокубків. Столичний клуб виграв три попередніх матчі поспіль, у тому числі – й у одного з фаворитів сезону (ЛНЗ). Цього разу в гості до лівобережців приїхала Олімпія – клуб із Полтавщини, який є чинним володарем Кубка України серед аматорів.

Гості дали бій і могли відкривати рахунок, але удар Фабунмі прийняли на себе захисники. Натомість, Акименко в боротьбі з Богомазом заробив перспективний штрафний, і Андрій Запорожан обвідним ударом направив м’яча в сітку – 1:0 на 36-й хвилині. Дуже важливо було подвоїти рахунок. Після перерви, коли захисники Олімпії відбилися, Акименко підправив м’яч під удар Ковалю, і Володимир з лету пробив у дальній кут – 2:0. Але відпочивати було ніколи: Субочев підключив до атаки Радченка, Ігор тут же на виконання з правої ноги метрів із 20-ти закрутив у дальню дев’ятку – 2:1. У цьому моменті навіть легендарний воротар Рева не міг допомогти.

Треба сказати, що гості створили немало нагод забити – хоча були на фоні втоми після виснажливого півфіналу Кубка ААФУ. Тут і перспективні штрафні для Богомаза та Радченка, і кілька добре розіграних моментів за участі Фабунмі – вихованець столичного футболу навіть поцілив у стійку. Лівий Берег вистояв і здобув чергову перемогу. Поки що найбільш статусну для себе. Відзначимо, що дехто з гравців, які виходили на заміни, міг і закріпити перевагу, але тут уже захист і воротар Макаренко не допустили цього. Як наслідок, Олімпія втратила шанс скоротити відстань від трійки найкращих до мінімуму.

24.04.2021. Гнідин. Стадіон «Лівий Берег»; поле 5 (шт.); +8С

Лівий Берег (Київ) — Олімпія (Савинці) — 2:1 (1:0)

Голи: Запорожан, 36, Коваль, 55 — Радченко, 58

Лівий Берег: Рева, Олійник (Євтіхов, 59), Співаков, Іщенко, Карамушка, Пінчук, Запорожан©, Старгородський (Цолан, 88), Коваль (Алєксєєв, 63), Сирота (Меладзе, 46), Акименко (Комісар, 67).

 Запасні: Проценко, Рожко. 

Головний тренер: Анатолій Бузник.

Олімпія: Макаренко, Бірюк (Світличний, 60), Малик, Богомаз©, Ковтун, Рудченко (Момот, 76), Фабунмі, Радченко, Субочев, Співак (Стрельцов, 60), Куць (Бажан, 60). 

Запасні: Педько, Тарганчук, Ситник. 

Головний тренер: Олександр Кулик.

Попередження: Сирота, 34, Іщенко, 79, Цолан, 90

Sportarena

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*