Президент футбольної команди «Кременчук» Павло Золотаренко: «Це буде клуб з великими традиціями й чистою репутацією»

У цьогорічному сезоні, у першій лізі чемпіонату Полтавщини, виступають 16 команд. Зокрема і дебютант змагань ФК Кременчук.
Команда – абсолютний новачок змагань подібного рангу. Засновник команди молодий амбітний дитячий тренер Павло Золотаренко.”

В інтерв’ю Світлані Дробасі для Футболу Полтавщини він розповів про плани ФК Кременчук на сезон.

Павло, ви є президентом футбольної команди “Кременчук”. Розкажіть історію створення команди

— Команда “ФК Кременчук”, поки не має великої історії. 17 березня 2018 року я переїхав з Харкова (де працював дитячим тренером і грав в команді “Металіст-Юніор”) до Кременчука. Цей день — день відкриття футбольного центру раннього розвитку дітей «Аяксік».

Влітку 2018 року пройшли перші тренування дитячої школи “ФК Кременчук”, далі я її зареєстрував як ГО “ФК Кременчук”. Це, якщо можна так сказати, спортивно-освітня структура, яка охоплює дітей (2 -10 років) і гравців з 16 років. У цьому році вирішили зробити важливий крок, заявитися на чемпіонат і Кубок області з футболу, паралельно будемо брати участь в чемпіонаті міста і вже вийшли в півфінал Кубка міста.

В майбутньому плани дуже великі, але все впирається в фінанси. Навіть першу гру області я оплачував зі своїх особистих коштів (3 тисячі) і це всього лише одна гра. Я був впевнений, що до першої гри знайдемо спонсора, адже проєкт дуже перспективний і тим більше соціальний.

У 2014 році я був в команді СК «Полтава», бачив їх становлення і роботу тренера Сисенко Володимира Анатолійовича. Вони виконали колосальну роботу, з нуля підняли команду і вийшли на новий рівень, давши багатьом футболістам дорогу в професійний футбол. Це приклад, якому потрібно слідувати.

– Можна сказати, що команда існує тільки завдяки вашим особистим коштам та інших джерел у неї немає?

– Не було і немає (на цю мить). Все з особистих коштів, при тому, що я не син когось там, не хочу скаржитися і т. д. У мене мама поїхала працювати на Захід, різноробочою в санаторій, тому що ніде жити. Я зараз живу в її кімнаті (у квартирі, де живуть люди, їй належить одна кімната). Загалом, зараз в активному пошуку спонсора. У інших команд на наш чемпіонат області бюджет від 300 тисяч до 5-7 мільйонів гривень. Нам потрібно всього лише оплатити паливо та роботу арбітрів, а також членський внесок за футболістів у федерацію. (Всього 70 тисяч).

Що спонсор може отримати взамін? Друк його бренду на ігровій формі й згадки про нього в ЗМІ. Можливо, будуть ще якісь ідеї, які можуть принести користь для спонсорів. Але зараз потрібно з чогось почати.

– Як ви вважаєте, що допоможе вам привернути увагу спонсорів.

– Те, що ми будемо йти тільки вперед. Я впевнений, що клуб буде прогресувати й буде на слуху. Всі побажання спонсорів ми врахуємо. В цьому випадку не потрібні інвестори, які трясуться як “кощей над златом”. Це інвестиції в людей, в команду, в спільну справу, яке в першу чергу повинно приносити емоції. Якщо ми підготуємо гравця, нам заплатять якусь символічну суму відступних, доцільно буде ці кошти направити на розвиток команди, матеріально-технічної бази, може інфраструктури, але це в майбутньому. Сьогодні відкрите питання сьогодення. Ми готові конкурувати у своєму напрямку й працювати, засукавши рукава.Для мене це не хобі — це моя основна робота і справа всього мого життя. Потрібно терпіння і величезна праця, тоді буде хороший результат.

Хлопці готові грати на даному етапі з палаючими очима безкоштовно, коли паралельно в інших команда оплата за гру на чемпіонат області 1500 тис. За гру (оплата на людину). Фермери або голови сіл, мери міст виділяють ці суми (від 300 тис. До 7 міл.) Вони розуміють, що це потрібно і не шкодують про вкладені гроші.

Після карантину чекаємо уболівальників на стадіоні, адже 100% гравців в команді кременчужани. Також будемо озвучувати в колонках хто наш спонсор і регулярно дякувати за допомогу.

– Ви говорите, що команда складається з кременчуцьких гравців. Чи є в її складі хлопці що встигли пограти на професійному рівні?

– В основному це золота молодь міста. Їх всі знають: Євтушенко, Радченко, Аліпатов, Єщенко, Макуха, капітан команди — Приходько Руслан. Днями зв’язалися зі мною Молько і Кучеренко (це гравці 16-18 років), які повинні завдяки нашій команді, як сходинці, піти в професійний футбол, можливо і в складі «ФК Кременчук» вони це зроблять. У кожного величезний потенціал і найголовніше горять очі. У нападника Кирила Матвєєва в цьому місяці закінчився професійний контракт з СК «Дніпро-1». Зараз він готуватися з нами й допомагає команді.

За якими критеріями ви добирали гравців в команду?

– Потенціал, бажання і перспектива. В основному це молоді гравці у яких є мрія і вони готові йти за нею. Решта — це гравці, які на даному етапі можуть допомогти команді в ігровому плані. Один з найважливіших моментів — це тренувальний процес, самовіддача в ньому і на полі. Тут я можу виділити Руслана Приходько, який викладатися на 100% на тренуваннях і не пропускає їх, чим заслужив місце в основному складі й капітанську пов’язку. Хтось підписує професійний контракт і закріплюється на високому рівні в 17 років, хтось у 23, 24, далі важко туди потрапити. Поки клуб може допомогти гравцям стати краще, щоб потрапити в професійний футбол, Можливо, з часом, ми будемо професійним клубом з зарплатами, але потрібно рухатися поступово і відштовхуватися від одних завдань до інших.


– Чи плануєте ви участь у нових чемпіонатах або поки про це рано говорити?

Зараз у нас чемпіонат і Кубок області до кінця жовтня. Паралельно Кубок і чемпіонат Кременчука з футболу, чемпіонат з мініфутболу. Ми хочемо закріпитися в лідерах міських і обласних змагань. Далі можна буде говорити про професійну футбольну лігу, але все залежить від спонсорства, все впирається в фінанси. Якщо врахувати сьогоднішнє наше фінансове становище, то я повинен сказати хлопцям: “Спасибі за роботу, грошей на заявки немає”, але доводиться вплутуватися в авантюри. Заявилися, тому що потрібно, тому що під силу. Доводиться свої гроші поки віддавати, в надії, що з’явитися спонсор і повірить в нас, а ми його не підведемо. Навіть ФК «Дніпро» дійшов до фіналу “Ліги Європи”, коли посеред турніру пропало фінансування і тренер, зі своєї кишені закривав питання з фінансів. Життя така річ, що все повертається з тим же посилом. Я не шкодую ні про одну копійку і впевнений, що це інвестиції в велику справу. Це буде клуб з великими традиціями й чистою репутацією.

Автор: Світлана Дробаха Футбол Полтавщини

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*